UGGLANS MÅNADSBOK

21 november - 31 december 2016

Snöfall, mirakel och frusna hjärtan
Snöfall, mirakel och frusna hjärtan av Claire Sandy,
21 november - 31 december 2016, pris 179 kr.


Det har gått sexton år sedan Asta lämnade Irland med ett krossat hjärta och ett barn i magen. Tillsammans med dottern Kitty trivs Asta bra i London men när hennes chef, den snygga tidningsmogulen Conan, vill att hon undersöker en gråtande madonnastaty i sin gamla hemby tvingas hon plötsligt möta sitt förflutna. 

UGGLANS MÅNADSPOCKET

21 november - 31 december 2016
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren av Jessie Burton,
21 november - 31 december 2016,
pris 59
kr.


En höstdag 1686 knackar artonåriga Nella Oortman på dörren till ett stort hus i Amsterdams rikaste kvarter. Nella har anlänt från landet för att påbörja sitt nya liv som hustru till den framgångsrike köpmannen Johannes Brandt, men möts i stället av hans bitska syster Marin.
Först senare dyker Johannes upp och ger henne en bröllopspresent utöver det vanliga: en exakt kopia av deras hem i form av ett kabinettskåp

Nyheter

 

Mamma Mu och Kråkans adventskalender
Mamma Mu och Kråkan Adventskalender

Om väntan efter julafton blir för lång så finns Mamma Mu som räddning. 24 luckor med överraskningar från Mamma Mu och Kråkan! Pysselböcker, pussel, figurark, målarböcker, serieböcker, sångbok och mycket mer.

Tio över ett
Tio över ett av Ann-Helén Laestadius

Vinnaren av Augustpriset 2016 i klassen Årets svenska barn- och ungdomsbok. Maja kan inte sova. Hon vill, men hon kan inte. Varje natt ställer hon klockan på tio över ett. Vem ska annars väcka mamma, pappa och lillasyster när huset rasar ner i gruvhålet?

Sångtexter 1961-2012
Sångtexter 1961-2012 av Bob Dylan

Nobelpristagaren i litteratur 2016, här samlas texter från början av hans karriär till idag för första gången försedda med hans egna reidgeringar och omarbetningar. Dylan är känd för att ändra i sina texter, till och med sina mest älskade sånger, vilket gör den här utgåvan till ett måste för såväl fans som fanatiker.

En droppe midnatt
En droppe midnatt av Jason Timbuktu Diakité

I sökandet efter sina rötter gräver Jason ”Timbuktu” Diakité i en familjehistoria från slaveriets USA till folkhemmets Sverige.En droppe midnatt är en gripande berättelse om härkomst, identitet, motstånd, rasism och längtan efter tillhörighet.

Jakten på julen
Månadens barnbok hos Ugglan: Jakten på julen av Matt Haig,
21 november - 31 december, pris 129 kr.

Ett fartfyllt och varmt äventyr med magiska inslag.Nikolas bor med sin pappa i de djupa finska skogarna. När kungen utlyser en belöning till den som kan bevisa att Alvernas by existerar antar Nikolas pappa utmaningen och ger sig av.
Kvar blir Nikolas med sin elaka faster.

Hårda fakta Zlatan

Zlatan: Hårda fakta av Lars Nylin och Lars Sundh

62 landslagsmål och hittills 31 titlar i fem av Europas största ligor är bara några exempel på hans unika status under en karriär som inleddes i Malmö FF för att sedan fortsätta i Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona, Paris Saint Germain och nu Manchester United. Alla fakta du behöver veta om en huvudperson: Zlatan.

Baka som en stjärna
Baka som en stjärna av Shireen Selfelt

Vinnaren av Hela Sverige bakar 2016! Shireen bjuder på sina bästa och godaste recept, allt från stjärnbaken i Hela Sverige bakar till en lättbakad oreopaj och en fantastisk bröllopstårta. Oavsett vad du blir sugen på att baka smakar allt fantastiskt gott!

Gutenberggalaxens nova
Gutenbeggalaxens nova av Nina Burton

Vinnare av Augustpriset 2016 i klassen Årets svenska fackbok! Gutenbergs tryckteknik förändrade historien – nyheter, kultur och idéer spreds som aldrig förr. Humanisten Erasmus av Rotterdam knöt nu ihop Europa genom böcker som fick oanad betydelse. Vilken var hans hemlighet?

Blodsockerkoll på 8 veckor
Blodsockerkoll på 8 veckor av Michael Mosley

Få koll på ditt blodsocker och påverka din hälsa samtidigt som du äter god och näringsriktig mat. Den mat vi äter idag, med mycket socker och snabba kolhydrater, gör oss överviktiga och bidrar till att höja blodsockervärdet. Genom att äta rätt under 8 veckor, med denna effektiva blodsockerdiet, förbättrar du både vikten och hälsan, och får ordning på ditt blodsocker.