UGGLANS MÅNADSBOK

21 augusti - 20 september 2016

Eremiten

Eremiten av Thomas Rydahl,
21 augusti - 20 september 2016,
pris 199 kr


På en strand i Fuerteventura står en helt ny bil. I bagageluckan ligger en pappkasse med en liten död pojke. Ingen saknar honom. Den gamla eremiten Erhard vill inte släppa fallet. Den döde pojken tvingar Erhard tillbaka till livet, men kan han lösa fallet? Vinnaren av Glasnyckeln för bästa nordiska deckare 2015!

UGGLANS MÅNADSPOCKET

21 augusti - 20 september 2016

Kärleken till livet

Kärleken till livet av Marie Fredriksson & Helena von Zweigbergk
21 augusti - 20 september 2016,
pris 59 kr

Läs om Maries dramatiska och händelserika liv, från världsturneér och succé tillsammans med Per Gessle i bandet Roxette till hennes sjukdomstid i samband med hennes hjärntumör.

Nyheter

 

Fira med fest
Fira med fest av Helena Bross

Skolan fyller tio år och det ska bli maskerad! Alla ska klä ut sig och det ska bli disko. Maja vet inte vad hon vill vara. Men vänta, hon kanske kan vara vaktmästare? Det skulle passa. Snickarbyxor har hon ju redan.

Våra 25 bästa matsvampar
Våra 25 bästa svenska matsvampar av Michael Krikorev

Vill du lära dig mer om svampar? Vilka som är de godaste och säkraste att plocka? Då är den här boken den perfekta guiden. De flesta plockar mest kantareller och missar andra läckerheter eftersom de inte känner till dem. Här står ett fåtal utvalda arter i fokus så du kan ge dig ut i rätt miljö för att söka, finna och plocka.

Nyckeln till Hinsides
Nyckeln till Hinsides av Albin och Karin Alvtegen

Nyckeln som Linus hittat för honom snart till en helt annan värld, Hinsides. Hittills har bara en människa hittat dit: Trakeborgs mystiske och numera försvunna ägare. Första boken i ny svensk fantasytrilogi för alla som älskar Narnia och Harry Potter.


Stjärndamm

Stjärndamm av Lars Wilderäng

Den civilisation som sakta men säkert byggdes upp igen, 10 år efter Nedsläckningen, är nu krossad. Inga kulor i världen kunde skydda dem mot den fiende som var nära att förinta dem alla. Och som visade sig vara värre än den mest fasansfulla mardröm. Den actionfyllda och avslutande delen i Stjärntrilogin.

En kvinna i blått
En kvinna i blått av Elly Griffiths

En kvinna iklädd blå morgonrock hittas död i ett dike utanför det religiösa samhället Walsingham, i Norfolk. Samtidigt har rättsarkeolog Ruth Galloways prästväninna fått hatiska brev med referenser till ortens historia och ”en kvinna i blått." Sambandet kan inte vara en slump. Ruth och kriminalkommissarie Harry Nelson påbörjar en kamp mot tiden. Kan de hitta mördaren innan fler faller offer?

Frukt och grönt
Frukt o grönt av Lotta Kühlhorn

Den där speciella känslan när man botaniserar bland stånden på en marknad, eller kommer in i en välsorterad saluhall. Hur det fullkomligt exploderar inför alla sinnen av färgintensiva och härligt doftande frukter och grönsaker, välorganiserade i höga pyramider och djupa korgar. Allt är perfekt moget, noga utvalt, plockat och sköljt. Det är i den här känslan som Lotta Kühlhorn tar avstamp.

Be inte om nåd
Be inte om nåd av Martin Österdahl

Året är 1996. En ung kvinna som jobbar åt ett svenskt företag försvinner spårlöst i Sankt Petersburg. Hennes svenske pojkvän och kollega, attackdykaren och Rysslandsexperten Max Anger, åker dit för att hitta henne. Under sitt sökande hittar han kopplingar mellan hennes försvinnande och sitt eget förflutna.

En enda risk
En enda risk av Simona Ahrnstedt

Några dagar före julafton, i Kirunas vintermörker, möts två människor som är varandras motpoler. Ambra, knivskarp journalist på landets största tidning, och ex-soldaten Tom som är en bruten man. Båda jagas av det förflutnas demoner.

De vilda vasarna
De vilda Vasarna: en våldsam historia
av Herman Lindqvist

Berättelsen om starka personligheter, sorgliga öden och nästan hela tiden stor dramatik. I dag är alla Europas kungafamiljer släkt med Gustav Vasa, även drottning Elisabeth av England och prinsessan Estelle av Sverige.