UGGLANS MÅNADSBOK

21 september - 20 oktober 2016

Arthur Peppers diskreta charm

Arthur Peppers diskreta charm av Phaedra Patrick,
21 september - 20 oktober 2016,
pris 179 kr

Arthur Pepper sörjer sin bortgångna hustru Miriam djupt. När han på årsdagen av hennes död bestämmer sig för att gå igenom hennes kvarlämnade saker, hittar han ett undangömt exklusivt armband. Det blir upptakten till ett äventyr som tar honom till platser han aldrig tidigare besök, en resa på vilken han finner tröst och kärlek där han minst anat det.

UGGLANS MÅNADSPOCKET

21 september - 20 oktober 2016

De öde fälten

De öde fälten av Elly Griffiths,
21 september - 20 oktober 2016, pris 59 kr

På en byggarbetsplats i Norfolk gör man ett makabert fynd i marken: ett flygplansvrak från andra världskriget – med piloten kvar vid spakarna. Rättsarkeolog Ruth Galloway blir misstänksam och upptäcker att kvarlevorna tillhör en helt annan man. Vad är det som pågår? Och hur ska man tolka de anhörigas reaktion?

Nyheter

 

Nyckeln till Hinsides
Nyckeln till Hinsides av Albin och Karin Alvtegen

Nyckeln som Linus hittat för honom snart till en helt annan värld, Hinsides. Hittills har bara en människa hittat dit: Trakeborgs mystiske och numera försvunna ägare. Första boken i ny svensk fantasytrilogi för alla som älskar Narnia och Harry Potter.


Äkta amerikanska jeans

Äkta amerikanska jeans av Jan Guillou

Eric Lauritzen växer upp på 50-talet när grunden för det svenska folkhemmet läggs. De tidigare så starka tyska influenserna har försvunnit och nu är det Amerika som allas blickar dras emot. Skräcken inför ett nytt krig präglar tillvaron, men för Eric finns orosmolnen på närmare håll. Sjätte delen i Det stora århundradet.

Modemysteriet
Modemysteriet av Martin Widmark

Under förberedelserna inför Vallebys fashionabla modevisning, tappar modeskaparen Jean-Pierre bort sin älskade katt Lulu. Försvinnandet följs av ett hotbrev:han måste lämna ifrån sig pärmen med nästa års klädkollektion, annars får han inte återse sin ovärderliga Lulu. Nytt fall för Lasse och Maja.

Pluras bästa
Pluras bästa: Kärleken till maten av Plura Jonsson

Här presenteras favoriterna från Pluras kokboksskatt, blandat med personliga texter och några av Pluras underbara målningar. Kliv in i den sanna livsnjutarens värld och låt dig förföras av det enkla och det goda.

Arthur gatuhunden
Arthur: gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem
av Mikael Lindnord och Val Hudson

Gatuhunden Arthur valde att följa multisportaren Mikael Lindnord och hans team under VM i Ecuador. Han vägrade att vika från svenskarnas sida. Det här är berättelsen om mötet och känslorna som uppstod, om den stenhårda tävlingen och kampen för att få ta med Arthur hem till Örnsköldsvik.

Hennes nya namn
Hennes nya namn av Elena Ferrante

Elena håller på att ta sin examen vid Pisas förnäma Scuola Normale Superiore och hyser dessutom författardrömmar. När hon i smyg anförtros Lilas anteckningsböcker och läser dem drabbas hon av såväl avundsjuka som svartsjuka. Efterlängtad uppföljare till Min fantastiska väninna.

En enda risk
En enda risk av Simona Ahrnstedt

Några dagar före julafton, i Kirunas vintermörker, möts två människor som är varandras motpoler. Ambra, knivskarp journalist på landets största tidning, och ex-soldaten Tom som är en bruten man. Båda jagas av det förflutnas demoner.

Djupgraven
MÅNADENS BARNBOK
21 september - 20 oktober 2016, pris 129 kr

Djupgraven av Camilla och Viveca Sten

När hösten kommer, mörkret lägger sig över skärgården och endast de bofasta blir kvar börjar otäcka saker hända runt ön där tolvåriga Tuva bott i hela sitt liv. Människor försvinner spårlöst i havet, mörka skuggor böljar under ytan, och övernaturliga väsen visar sig bland träden ...

Björnstad
Björnstad av Fredrik Backman

Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad? Bara allt. Den betyder bara allt. En berättelse om kärleken till en folkrörelse, men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är.